2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

Sėkmė = Laimė?

Kitas klausimas - ar sėkmingi žmonės yra laimingi?

Iš esmės, tai du visiškai skirtingi dalykai, tačiau turintys tam tikrų bendrybių, dėl to žmonės dažnai mano, kad sėkmė ir laimė yra beveik vienas ir tas pats.

Apie sėkmę plačiau rašiau priešpaskutiniame įraše. Apie laimę - anksčiau.

Kalbant apibrėžimais, laimė - būsena, kai žmogaus lūkesčiai sutampa su jį supančia realybe.
Sėkmė, tai kryptingų pastangų, išnaudojant galimybes rezultatas.

Sėkmingi žmonės nebūtinai turi būti laimingi. Tarkim kalbame apie sėkmingą verslininką, turintį dideles pajamas, ir atitinkamą gyvenimo būdą. Yra žinomas ne vienas atvejis, kai tokie žmonės tampa sėkmingais dėl to, kad jie jaučia nuolatinį nerimą arba tuštumą, nepasiekdami vis didesnių rezultatų, arba baimę, kad jiems gali kas nutikti, jei neturės pakankamos finansinės gerovės.
Tai gali būti ir nesveika konkurencija, noras nugalėti visus varžovus bet kokia kaina, tapti garsiu ar pan.

Kodėl tokie žmonės laikomi laimingais?

Daugelis nesėkmingų ir nelaimingų žmonių mano, kad turėdami tai, ką jau turi sėkmingieji, jie bus laimingesni. Tikrai taip, jei gautų tai nemokamai. Tik, kad čia nebūna greitkelių - bet kas, norintis pasiekti rezultato turi sumokėti kainą. Tai laikas, įsipareigojimai, pinigai, santykiai...

Kaip yra su laimingesniais žmonėmis? Jie dažniausiai pasiekia tai ko nori, ir yra sėkmingi dėl to, kad būdami laimingi gerokai lengviau įveikia stresą, racionaliau mąsto ir yra optimistiškesni. Taip jie mato daugiau galimybių. Jie turi gerokai didesnį potencialą pasiekti tai ko nori ir labai gerai žino kas tai yra. Pagal apibrėžimą,  jie yra sėkmingi. 

Visuomenė, arba dauguma, arba "normalūs žmonės"mano, jei būdamas laimingas neturi standartinių sėkmingo žmogaus atributų (namo, prabangaus automobilio, žmonos nuo podiumo, ir savo fotografijos žurnale "Žmonės"), esi nesėkmingas. Ar taip yra iš tikrųjų, jei patenkini visus savo poreikius, ir nepergyveni dėl to, ko tau nereikia? Pakomentuokite :)

Laimingesnio gyvenimo!
J.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.