2011 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Negalite apsispręsti? Trūksta motyvacijos?

Ką daryti, kai reikia priimti svarbų sprendimą, arba pritrūksta motyvacijos kokiai nors veiklai, kuri jums svarbi?

Pabandykite įžvelgti ateitį. Pamąstykite koks bus jūsų gyvenimas, jei nedarysite to, kas jums dabar atrodo svarbu. Prasukite mintyse filmą kaip jūsų gyvenimas atrodys po metų, penkerių, dešimties ar dvidešimties? Kas jame pasikeis? Kontrastui pastiprinti galite prasukti tokį patį filmą, kuriame matysite save darant tai, ko šiandien nesiryžtate ar nenorite daryti.

Kas bus, jei nepradėsite rūpintis savo sveikata? Kas įvyks, jei nenutrauksite santykių su jums kenkiančiais žmonėmis? Kas atsitiks, jei nepradėsite sportuoti? Kaip atrodys jūsų gyvenimas, jei nesirūpinsite savo finansine gerove? Arba jei nustosite siekti savo svajonių? Čia gali būti bet koks jums rūpimas klausimas.

Būkite sąžiningi su savimi. Tai bus jūsų gyvenimas, ne kieno nors kito.

Reikia pastebėti, kad tai, kas jums dabar neduoda ramybės, gali būti visiškai nereikšmingas dalykas ateityje - gal tai studijos, kurių nekenčiate ir neplanuojate savo ateities sieti su jų sritimi? O gal koks nors kvailas įsipareigojimas neturintis jokios vertės nei jums, nei kitam? Ar tiesiog veikla, neduodanti jums jokios naudos (tarkim nuolatinis televizoriaus žiūrėjimas)? Prasukit filmą... Pažiūrėkite, ar jūsų ateities gyvenimas pasikeis dėl to, ką dabar darote? Į gerąją ar į blogąją pusę?

Kartais, čia ir dabar sunku pamatyti visą paveikslą, tačiau jei pažvelgsite su perspektyva, galite išvysti tai, kas padės jums judėti pirmyn, ar pakeisti tai ką norite pakeisti, ir gal nesiryžtate.

Kuo greičiau atsiras teigiami pokyčiai gyvenime, tuo ilgiau jais galėsite džiaugtis.

Gyvenkite laimingai!

J.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.