2011 m. lapkričio 24 d., ketvirtadienis

Šiandien man visiškai blogai...

Būna dienų, kai visiškai nieko nesinori, pasaulis, atrodo, griūva ir sukasi į priešingą pusę, viskas kas turėjo įvykti neįvyko, o tai, ko labiausia bijojote - darosi kaip tik dabar!

Jus užlieja nemalonios emocijos, drasko į dalis nepasitenkinimas, nerimas, pyktis...

Pabandykite "perkrauti" save. 

Jei galite išeiti į lauką, išeikite 10-čiai minučių pasivaikščioti. Išjunkite arba palikite telefoną, tiesiog išeikite pakvėpuoti grynu oru ir stebėkite aplinką, galvokite apie tai, ką matote, įsistebėkite į praeivius ar kokį gyvūną, sekite stebimą objektą kuo įdėmiau, galvokite apie jo išvaizdą, ką jis dabar veikia, kas jį supa.

Jei negalite išeiti, užsimerkite, įsiklausykite į garsus kuriuos girdite, pabūkite keletą minučių tiesiog atidžiai klausydami kiekvieno garso, nesvarbu - esate triukšme ar tyloje. Atsimerkite, apsižvalgykite aplinkui, kokias matote spalvas? Kokias formas? Kokias įžvelgiate smulkmenas ar detales daiktuose, gal anksčiau jų nepastebėdavote? Kaip krenta šešėliai? Kas už lango?

Įsijauskite į aplinką, pojūčius, kuriuos jaučia jūsų kūnas. Nebegalvokite apie tai, kas jūsų laukia grįžus atgal.

10 minučių nieko nepakeis jūsų ir taip griūvančioje dienoje.

10 minučių pakeis būseną jumyse. Galėsite pažvelgti į nauju žvilginu.

Kai save "persikrausite", bus lengviau :)

Darydami tai reguliariai, keletą kartų per savaitę, galimas dalykas, kad išsiugdysite naują, gerą, stresą mažinantį įprotį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Pastaba: tik šio tinklaraščio narys gali skelbti komentarus.